Spot on!

Dit wil je weten

 

Eén finaleplaats voor Meare op NJK 2023

Met twee halve finales en een finale plaats in het gemengd dubbel met Vihaan Shah sluit Meare dit NJK af als 1e jaars onder 17. Een knappe 2e plek in de Gemengd dubbel U17 en een pittige halve finale in de Dames enkel. Samen met Anissa Wongsodimedjo hadden ze gehoopt op een finale plek dit jaar maar die ging helaas verloren tegen de latere winnaars. 

Twee finaleplaatsen NJK 2023 voor Rune

Voor Rune de laatste keer dat hij deel mocht nemen aan het Nederlandse Jeugdkampioenschap. Een finale plaats in de Heren enkel en in de Heren dubbel met Casper Spaans waar ze na een spannende finale net naar huis konden met een 2e plaats in de Heren dubbel. Met twee 2e plaatsen sloot hij dit jeugdtoernooi af. Volgend jaar volledige focus op de Nederlandse Kampioenschappen.

Sinds augustus 2021 woont Rune  van Dalm grotendeels in Arnhem waar hij deelneemt aan het S-1 (senioren -1) traject op Papendal, trainingscentrum van het NOC*NSF. Met een ijzeren discipline en een volharding waar je u tegen zegt, is een selecte groep talenten op weg naar de top. Onder begeleiding van bondscoach Eefje Muskens en trainer van de single selectie Henri Vervoort, worden doelen gesteld en bijgesteld om wat ooit als droomdoel begon, meer mogelijk te maken. 

Rune opgenomen in  de S-1 selectie

Wonen, trainen en school op en in de buurt van Papendal, TEAM NL Centrum, het grootste topsportcentrum van Nederland, waar 550 topsporters gebruik maken van topfaciliteiten. 
Sinds kort het tweede thuis van Rune.

Eerder woonde ook David van Dalm op Papendal. Van januari 2021 tot juli 2022 maakte ook hij deel uit van deze selecte trainingsgroep totdat David besloot zich op andere doelen in zijn leven te richten. 
Toen schreef hij: 

Enkele weken geleden ben ik opgenomen in de S-1 selectie badminton op Papendal.  Dit is de U-19 selectie van nederland. Al deze spelers wonen intern op Papendal, in Arnhem.
Het was echt geweldig nieuws toen ik te horen kreeg dat ik intern mocht komen wonen en trainen. Opname in het interne programma was altijd al een doel van mij.
In het begin woonde ik nog een paar weekjes bij Gijs Duijs en Joshua Donker in een kamer dicht bij Arnhem maar nadat alles geregeld was ben ik op Papendal gaan wonen. Het is echt geweldig om tussen allemaal topsporters te zitten. Ik train nu 10 keer per week met de krachttrainingen erbij. Sommige weken zijn zwaarder dan andere. Graag wil ik op alle vlakken verbeteren.
Op naar mijn volgende doel!
Groeten,  David

Verlengd contract met FZ FORZA

Nieuw contract met VICTOR Europe 

aanvullende sponsoring van AllRackets.com


FZ Forza is al vier jaar een constante factor in de ondersteuning van de talentontwikkeling van Rune en Meare van Dalm. Met trots kunnen we melden dat ook de komende twee jaar FZ Forza Meare zal blijven steunen. Nieuw is dat Rune is toegetreden tot het selectieve gezelschap van Victor spelers in Nederland & België . De drive om beter te worden krijgt een enorme stimulans door het vertrouwen van deze sponsoren. We kijken uit naar deze samenwerking. Dank voor het vertrouwen en het creëren van mogelijkheden!

FZ Forza & VICTOR Europe

Nieuwe sponsor in samenwerking met FZ Forza voor de familie van Dalm


Wie is Allrackets.com?
Allrackets.com is een van de grootste aanbieders van badminton artikelen in Nederland.
Een enorme collectie rackets, kleding, tassen, schoenen, shuttles en accessoires
aangevuld met een bespanservice en een werkplaats voor het bedrukken van kleding.

Eigenaar van de winkel is Michel da Silva.
Kijk voor de volledige collectie op www.allrackets.com of bezoek de showroom aan de
Rotterdamseweg 386 B25 in Delft. De showroom is 5 dagen per week open.

Samenwerking van Dalm en Allrackets.com
Sinds augustus 2020 ondersteunt AllRackets.com ook Rune en Meare van Dalm 
met kleding, rackets, schoenen, bespanservice en bedrukkingen.


Meare VAN DALM
Competitiejaar 2022-2023

Meare van Dalm zal uitkomen in de 3e divisie in het tweede team van BC Olympia '56

Rune VAN DALM
Competitie jaar 2022-2023

Rune van Dalm zal uitkomen in het eerste team van de Duitse club Recklinghausen in de eerste divisie van de Oberliga.


Van Dalm Badminton & competitie

Het valt niet mee om in de media aandacht te krijgen voor de badmintonsport. Toch is het de club waar David, Rune en Meare hun carrière startten op 6/7 jarige leeftijd, meerdere malen gelukt om hun jeugd in het nieuws te krijgen.

Dankjewel daarvoor BC Geldrop.

David, Rune en Meare zijn alledrie hun badmintoncarriere gestart bij BC Geldrop. Vanuit BC de Bokkenrijders in Belgie, waar zij lid bleven tot enkele maanden geleden, maakten ze de overstap naar Nederland vanwege de badmintonroots die zij meekregen van vader Edwin van Dalm.
Edwin is momenteel medetrainer van de eerste teams bij BC de Zwaluwen en zal in augustus ook van start gaan als trainer van de eerste teams bij de Bokkerijders in Overpelt, België.

David nam al eerder afscheid van Geldrop en heeft een topjaar gehad in het eerste team van BC de Zwaluwen. Rune neemt komend seizoen zijn plaats over in het eerste team van Prinsenbeek en David maakt de overstap naar BC Olympia '56 in Tegelen. Meare gaat ook Geldrop verlaten het komende seizoen en zal samen met Rune vertrekken naar BC de Zwaluwen.

Zaterdag 10 februari 2018


Drie generaties familie van Dalm in het Eindhovens Dagblad. Fotograaf en verslaggever reisden hiervoor af naar een internationaal toernooi in Hoensbroek om daar foto's te maken en in de kantine de jonge badminton geschiedenis van David, Rune en Meare te horen.

David met Rens Lagrouw in de krant in Oud-Beijerland omdat ze samen bij de laatste 16 koppels kwamen in Polen tijdens het EJK en vervolgens ook nog een knappe 3e plaats bereikten in Oostenrijk tijdens een internationaal U17 toernooi.

David

Rune

Meare